streda 2. septembra 2015

Tak, už je to tu...!

Prvé školské zvonenie v školskom roku 2015/2016 máme za sebou... a vôbec to nebola smutná rozlúčka s odchádzajúcim letom. Škola sa ozývala radostnými zvítaniami, veselou vravou, voňala kyticami, horúcim letom a takou tou "vôňou kníh", ktorú zažijete len v škole a v knižnici.
Po štátnej hymne zazneli básne žiakov v maďarskom i v slovenskom jazyku v podaní Alexandry Raiczi a Elisy Anais Verhaege. Trefný konferans  Emmy Szillasyovej  a Benceho Bányacskiho uviedol prejav pani riaditeľky RNDr. Márie Ténaiovej. Žiaci aj ich rodičia sa z prezentácie dozvedeli mnoho zaujímavých informácií o tom, čo nás v novom školskom roku čaká. V tomto školskom roku nás po rokoch po prvýkrát nepozdravil školský spevácky zbor, ktorý práve prebieha rekonštrukciou a v plnom nasadení sa predstaví až 14. septembra, na slávnosti odovzdania multifunkčného ihriska.
         Zdá sa, že žiaci si počas uplynulých prázdnin oddýchli a načerpali energiu, ktorú budú s radosťou investovať do svojho vzdelávania. Pani učiteľky a páni učitelia nešetrili úsmevmi - každého poteší, keď vidí iskru záujmu a zvedavosti v oku svojho žiaka.
Aj keď nás slniečko bude ešte pár dní lákať za dobrodužstvom, pravda je, že po úvodných triednických hodinách začne tvrdá práca - ranné vstávanie, príprava, písanie domácich úloh... taký je údel študenta - "rozvrh hodín nepustí"!
Lastovičky sa už zlietajú na notovej osnove elektrických drôtov. Meteorológovia predpovedajú, že povinnosti žiaka chápe aj počasie a podľa toho sa zariadilo - čochvíľa pocítime všetci - už sa "zjesenieva".

Želáme lastovičkám šťastný let, žiakom veľa chuti do učenia, plno skvelých nápadov, dobré učebné výsledky a učiteľom trpezlivosť a radosť z práce.
                                                                                                                                             Redakcia
             

1 komentár:

  1. IMA A TANÁROKÉRT ÉS NEVELŐKÉRT

    .
    Mennyei Atyánk! A tanárokért és nevelőkért imádkozunk ma Hozzád!
    Áldd meg őket és hívatásukat, hogy méltón szolgálhassák a rájuk bízott gyermekeid igaz úton vezetését, a Te szent értékeid alapján,
    a tudás és a szeretet útján.
    Áldd meg őket és ajándékozd meg a türelem bölcsességével
    és a bölcsesség türelmével, hogy méltó példaképei lehessenek gyermekeinknek. Adj számukra kellő megbecsülést, hogy munkájuk szándékod szerint felmagasztalódhasson.
    Kérjük Áldásod további munkájukhoz.
    Hallgattassanak meg imáink!

    Amen.
    Zdroj: FB

    OdpovedaťOdstrániť