streda 9. januára 2013

"Katastrofa" v Bratislave



BRATISLAVA -  Na začiatku novembra sa našim hlavným mestom prehnala 30-členná smršť z východného Slovenska, a tak  sa Bratislavčania  na 3 dni museli vzdať svojho inak pokojného života.

Epicentrom katastrofy bola železničná stanica v malej dedinke Pribeník, kde sa dňa 8.novembra vydali pani profesorky Malá a Ráczová vybavené kuframi plnými sedatív na výlet s triedami 3.A a Sexta B. Ničivá smršť v podobe tejto skupiny potom postupne napredovala 100-150 km. rýchlosťou najskôr na košickú a neskôr na bratislavskú železničnú stanicu. Podľa očitých svedkov išlo o mimoriadne hlučnú záležitosť: „ Neustále bolo počuť krik a smiech. Dúfala som, že v noci, keď ich premôže spánok, znížia intenzitu hlasu, lenže len čo jeden zaspal, druhý ho zo solidarity prebudil. Cesta bola neskutočne vyčerpávajúca a stresujúca. Som rada, že som ju prežila.“ – uzatvára svoju výpoveď očitý svedok.
   Do hlavného mesta Slovenska dorazila skupinka o 5-tej nadránom miestneho času a ubytovala sa v neďalekom hosteli. Podľa našich informácií si to namierili najprv na historickú časť Bratislavy, a neskôr do Incheby na výstavu Bodies. Tam už únavou zmorené tornádo strácalo na intenzite a tak sa všetci návštevníci mohli v pokoji pokochať vystavenými  exponátmi.
 Keďže hlavným cieľom výpravy bola už spomínaná výstava,  do sobotňajšieho rána ich videli len dvakrát bezcieľne sa ponevierať po nákupných centrách, ale každý dúfal, že sa nestratia, a čím skôr sa vrátia do svojho rodiska. Ich prosby boli vyslyšané a tak sa bezmocná smršť  vrátila 10. novembra do svojho epicentra, kde nabrala sily a už plánuje nasledujúci výlet do niektorého iného historického zátišia našej republiky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára